ΑΡΓΥΡΩ ΚΩΣΤΑΗ κεραμίστρια Αργυρώ Κώστα έφθασε στην Σύρο από την Θεσσαλονίκη. Το νησί της έκανε εντύπωση και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτό. Σε ένα μικρό στενάκι δίπλα στο λιμάνι (οδός Βοκοπούλου) έστησε μάλιστα το "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ" το εργαστήριο-κατάστημά της όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας κατασκευάζοντας τα κεραμικά της που χαρακτηρίζονται απο ένα πολύ προσωπικό και αναγνωρίσιμο στύλ.


Παρότι είναι υποχρεωμένη να φιάχνει πολλά κομμάτια, καθώς το κατάστημά της έχει μόνο τα δικά της πράγματα, επιμένει να τα κάνει ένα με το χέρι και δεν έχει καταφύγει σε κάποια λύση μαζικότερης παραγωγής (καλούπια κλπ). Έτσι το κάθε έργο της Αργυρώς είναι μοναδικό, ένα πραγματικό έργο τέχνης και όχι ένα φθηνό ανάτυπο απ αυτά που γεμίζουν τα μαγαζιά τουριστικών ειδών.


Χειρίζεται τον πηλό με την μέθοδο stoneware (επεξεργασία σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες). Χρησιμοποιεί έντονα φυσικά πυροχρώματα με μια ιδιαίτερη πατίνα που επιτυγχάνεται μέσω της οξείδωσης με φυσικά μόνο οξείδια.


Τα κεραμικά ζωγραφίζονται ένα πρός ένα με το χέρι.


Χαρακτηριστικο της δουλειάς της ειναι τα έντονα χρώματα (χρησιμοποιει πυρόχρωμα, φυσικά υλικά). Τα χαρακτηριστικά της καράβια διακοσμούν πολλά μαγαζιά της Σύρου που την θεωρεί εδώ και καιρό μια εντελώς δική της καλλιτέχνιδα.